De zomer door met je iPad.

Veel van onze leerlingen hebben deze week een iPad kunnen ophalen op school of hebben er zelf één gekocht. Hier krijg je wat tips om er in de vakantie al volop gebruik van te maken.

Veel studies hebben aangewezen dat leerlingen die in de vakantie veel boeken lezen en blijven werken betere scores halen omdat ze hun hersenen blijven trainen. Gelukkig heeft de iPad heel veel boeken en spelletjes die je stiekem ook heel veel leren. Hieronder een korte omschrijven van apps die je deze zomer kan gebruiken zodat je niet in de zomerdip komt.

Het is onderverdeeld in 2 gedeeltes. Eerst krijg tips om je tijdens de reis niet te vervelen. In het tweede gedeelte staan apps om op de plek van bestemming te gebruiken. Click op de app om er meer over te lezen en naar de link in de app store te gaan.

Veel van de onderstaande apps zijn al gekocht door het Berlage Lyceum. Doormiddel van in te loggen met je Berlage mail kan je hier toegang vragen tot het Google Document met daarin de uitleg over hoe je die apps gratis kan downloaden. Kom je volgend jaar in de brugklas en heb je nog geen Berlage mail dan kan mij mailen onder vermelding van naam en toekomstige klas.

Als je spelletjes of andere (niet onderwijs apps) wil downloaden moet je een apple-id aanmaken. Daar heb je normaal een creditcard van je ouders voor nodig maar er is ook een manier om het zonder creditcard te doen. Je kan er geld op zetten door een itunes voucher te kopen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn.

Voor vragen kan je me mailen of tweeten.

In de auto/trein/boot/vliegtuig.

(In de auto in het buitenland heb je geen wifi. Dus zorg ervoor dat je de apps en boeken voordat je op reis gaat al hebt gedownload)

Lezen.

Met dit regenachtige weer in Nederland heb je genoeg tijd om een hoop boeken te lezen. De onderstaande apps kunnen je daar stuk voor stuk mee helpen.

 

 

Extra vermelding: bol.com heeft op zijn website een overzicht van veel gratis te downloaden Nederlandse en Engelse ebooks. Deze kan je allemaal downloaden en lezen in de iBooks app.

Ga je dit jaar weer in de auto naar Frankrijk maar wordt je wagenziek van lezen, bekijk dan ook de audiobook en podcast apps.

http://1.bp.blogspot.com/-JoBPRrBRINI/T5qmWaNSJaI/AAAAAAAAC7E/8BCHXu8G7tY/s1600/audible.pnghttp://www3.pcmag.com/media/images/331792-itunes-u-app.jpg?thumb=yhttp://ipad101.fontysmediatheek.nl/wp-content/uploads/2010/06/itunesipad.png

 

Engelse taal

 

Volgend jaar is heel het Berlage Lyceum tweetalig. Onderstaande apps leren je de Engelse taal aan.

http://a3.mzstatic.com/us/r1000/063/Purple/9e/37/7c/mzl.bllvjvuj.175x175-75.jpghttp://a1.mzstatic.com/us/r1000/063/Purple/v4/da/18/e3/da18e38d-1c2c-7f9d-0331-42581f8855e2/mzm.efefxpeu.175x175-75.jpg  Cover Art

Andere talen.

Op reis is het natuurlijk handig als je een woordje in de lokale taal kan meespreken. Deze apps zullen je daarmee helpen.

Op de camping/hotel.

(Voor veel van deze apps heb je internet nodig. Internet via je telefoon in het buitenland kost kapitalen dus probeer een wifi plek te vinden.)

http://img-ipad.lisisoft.com/imgmic/3/0/3057-1-booking.com-hotel-reservations.jpghttp://www.dreamsystemsmedia.com/wp-content/uploads/2009/06/yelp-logo.jpghttp://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2011/10/CardsiOS.pnghttp://appshopper.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/imovie-icon.png

 

Fijne vakantie!

 

Related posts:

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Blog
0 comments on “De zomer door met je iPad.
1 Pings/Trackbacks for "De zomer door met je iPad."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me