Meest gestelde vragen over Berlage’s Bring Your Own iPad lease constructie. Update 22-07

Meest gestelde vragen over Bring Your Own iPad.

24 Jun 2012

Deze week hebben leerlingen in de onderbouw TTO klassen een brief gekregen over het aanschaffen van een iPad via school. Hieronder volgt een overzicht van de meest gestelde vragen. Heeft u nog een andere vraag mail die dan naar ipad@berlagelyceum.eu. Deze pagina zal steeds geüpdate worden als er nieuwe vragen binnenkomen.

Ga naar update 22-07 over Jailbreaken.

Waarom geen laptop?

De iPad heeft niet alle functies van een laptop en een laptop heeft niet alle functies van een iPad. De iPad geeft de leerlingen meer de vrijheid. Het ligt niet in de weg op je bureau, is mobieler, je kan er foto’s en video’s mee opnemen en het heeft een intuïtief  touchscreen. Dit alles zorgt ervoor dat een iPad klas er heel anders uitziet dan een laptop klas. Met een laptop bouwen de leerlingen een muur tussen zichzelf en de leraar en zijn ze gedwongen aan tafels te blijven zitten. Met een iPad is dit niet het geval. Het is opener aangezien het delen van info op jouw iPad hetzelfde voelt als een blaadje uitdelen.

Wat is het verschil tussen de iPad 2 en The New iPad?

Tussen deze twee iPads zit op zich weinig verschil. De nieuwste iPad is sneller en heeft een beter camera, een scherper HD beeldscherm en spraakherkenning functie Siri zal alleen werken op de nieuwe iPad.
Mocht je al een iPad 1 hebben dan is die ook geschikt voor in de les. Je zal alleen voor enkele opdrachten een iPad met camera van iemand moeten lenen.

Moeten we nog boeken bestellen?

Ja. De boeken worden nu nog gewoon besteld. Wel zijn veel van de boeken ook op de iPad te lezen. We merken dat in de klas elke leerling zelf kiest of hij de boeken op de iPad wil lezen en in zijn schrift opdrachten maakt, of de boeken leest en op zijn iPad zijn opdrachten maakt. Wel zijn we voor elk vak bezig met de respectievelijke uitgevers om na te gaan wat ze onze iPad leerlingen van meerwaarde kunnen bieden.

Welke apps zullen er het meest gebruikt worden?

Het is onmogelijk om een compleet overzicht te laten zien van welke apps er allemaal worden gebruikt aangezien we er zoveel tot onze beschikking hebben. De apps die het meest worden gebruikt zijn de apps zonder content, dat betekent de verwerking apps waar de leerlingen zelf hun opdrachten in maken.

10 gebruikte verwerking apps.

1. Pages

2. Keynote

3. Popplet

4. Schooltas

5. Garageband

6. iMovie

7. Strip Designer

8. Mindmeister

9. Goodreader

10. Nearpod

De iPad heeft ook een groot aantal goede content apps waar de leerlingen meer leren over een bepaald onderwerp. Deze zijn vaak prachtig gemaakt en verrijken de lessen maar kunnen maar een keer per jaar gebruikt worden omdat ze dan de inhoud beheersen.

10 gebruikte content apps.

1. Pocket Heart

2. Pythagoras

3. The Raven

4. Tesla Field Meter

5. The World Factbook

6. Wolfram Alpha

7. Money & Speed

8. Cell & cell structure

9. Algebra Touch

10. Romeo & Julliet

Mag ik mijn Android meenemen?

Ja je mag een ook tablet van een ander merk meenemen. De school zal hier echter geen ondersteuning voor verlenen. Dit betekent dat je zelf apps moet betalen en zelf moet zorgen dat de boeken erop komen te staan. Ook zullen de leraren niet testen of de toepassing die ze in de les willen gaan gebruiken op elk soort tablet werkt. Veel van de bovengenoemde apps werken alleen op de iPad.

Is het verzekerd?

Nee, de iPad die je van school koopt is niet verzekerd. Je kan er zelf voor kiezen om een verzekering af te sluiten.

Moet je zelf de apps kopen?

De apps die je nodig hebt voor school worden door school betaald. Dit geldt ook voor de leerlingen die zelf een iPad hebben gekocht.

Mag je je eigen apps installeren?

Zolang de apps erop staan die je nodig hebt voor school mag je ook andere apps installeren.

Mag ik mijn iPad jailbreaken?

Het jailbreaken van de iPad wordt door het Berlage ten strengste afgeraden. Jailbreak is het kraken van de iPad zodat er door Apple opgelegde software restricties worden weggenomen. Zo kan je bijvoorbeeld het thema van je iPad veranderen zodat het er als een Android of Windows 8 tablet uitziet. Een nuttigere functie is dat je een app kan installeren waarmee je een usb stick kan openen.

Het jailbreaken van de iPad zelf is makkelijk en legaal. Het uitvoeren van de verschillende tweaks wordt echter snel vrij lastig. Als er iets mis gaat ontstaat er de kans dat je iPad brickt. Dat betekend dat je iPad niks maar waard is omdat hij niet meer opstart. In het eerste jaar hadden wij 7 door de leerlingen gejailbreakte iPads. 3 daarvan waren na 3 maanden niks meer waard.

Dat lijkt mij een te groot risico voor een paar extra trucjes. Het downloaden van gratis apps via installous is trouwens wel illegaal.

Stel dat hij stuk gaat of er is iets mee, gaat dat dan ook via school?

Als je de iPad via school gekocht hebt, kunnen we hem ook via school ter reparatie aanbieden. De mogelijke kosten zijn echter voor eigen rekening. Natuurlijk heb je op de iPad wel de gewone garantie.

Zijn behalve een lagere prijs andere voordelen om via jullie de Ipad te kopen?

Je hoeft er de deur niet voor uit, maar verder niet.

 

Related posts:

Posted in Blog
0 comments on “Meest gestelde vragen over Berlage’s Bring Your Own iPad lease constructie. Update 22-07
1 Pings/Trackbacks for "Meest gestelde vragen over Berlage’s Bring Your Own iPad lease constructie. Update 22-07"
  1. […] Voor meer informatie bekijk de meest gestelde vragen over Berlage’s Bring Your Own iPad. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me